Вицепрезидентът изрази съмнения относно културния център в Битоля. Приемането на френското

...
Вицепрезидентът изрази съмнения относно културния център в Битоля. Приемането на френското
Коментари Харесай

Йотова: Не вярвам, че нападението срещу културния център в Битоля е само криминално проявление

Вицепрезидентът изрази подозрения по отношение на културния център в Битоля. 

Приемането на френското предложение от страна на Република Северна Македония беше последното положително нещо в процеса на присъединение към Европейския Съюз. Това сподели Илияна Йотова пред публицисти, съобщи кореспондент на “ ".

" Оттам нататък всички дейности са връщане обратно. Съвместната историческа комисия не работи и даже дребните първични консенсуси, които бяха реализирани нямат никакви последици ", съобщи Йотова.

" Всички събития от това предложение, от палежа на клуба в Битоля, до посегателство на българската културна институция са оставени от македонските управляващи без последици ", добави тя.

По нейни думи в случай че тези престъпни прояви са толкоз чести, по какъв начин РСМ чака да получи своето бъдещо участие в Европейския съюз.

" Не виждам никакъв сигнал, че българите в Македония ще намерят своето място в македонската конституция, освен това, имам чувството, че се прави целенасочена акция, с цел да се предотврати записването на нашата общественост в главния закон на РСМ, което е категорично записано изискване, с цел да може да се състои първата междуправителствена конференция ".

" Не имам вяра, че това е единствено престъпно проявяване ", сподели в умозаключение Илияна Йотова.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР